jag avslöjar mig


Människan ställs alltid inför nya prövningar. Det är alltid något som vi på egen hand måste lösa, något som sedan kommer att påverka vårt samvete till det possitiva eller negativa. Alltid. Det går inte en dag utan att man känner att man måste prestera, visa vad man går för, lösa livets alla frågor. Det går inte en dag utan att jag har dåligt samvete för allt jag inte hunnit under dagen, allt som jag egentligen borde vara bättre på om jag bara la manken till, alla som jag bryr mig om och som jag bara vill väl men som ändå far illa på ett eller annat sätt. Sjukdomar slår till, vissa tillfälliga andra permanenta. Åldern tar ut sin del, något som jag inte kan påverka. Jag vill så mycket men det är så lite jag kan påverka. Jag är ständigt rädd för det oförutsägbara. Att allt ska rasa samman.
Jag har så höga prestationskrav på mig själv. Jag måste alltid göra mitt bästa och när jag gjort det kan jag alltid göra lite bättre. Jag är sällan nöjd med vad jag själv har presterat. Jag tänker alltid "borde jag gjort det bättre? Kunde jag gjort det bättre?" Kan jag påverka framtiden genom att slita som ett djur i nuet? Jag är snart 18 år men är nästan gråhårig av allt tänkande och grubblande. Jag känner hela tiden att det jag gör nu kommer att påverka kommande. Jag måste prestera. Så är det bara. Jag får aldrig vila. Aldrig. Gör jag det kommer jag att grubbla ännu mer på allt som jag kunde gjort annorlunda. Det blir bara värre för mig själv.
Jag är så rädd om alla jag tycker om. Jag tror att världens öde ligger på mina axlar. Jag tror att det är jag som har ansvaret för att alla mina nära och kära ska må bra. Jag är ständigt orolig. Jag känner att jag mår dåligt av att inte kunna släppa taget om denna tanke. Jag måste inse att jag inte kan styra över allt. Allt beror inte på mig. Men det är svårt. Jävligt svårt. Och jag blir så trött. Psykiskt, fysiskt, kroppsligt, själsligt. Hur länge kan en människa orka?

Typiskt

Nu har jag fått hem mina nya kläder. Invigde en vit tröja igår som jag naturligtvis sölade ner, så jag fick byta till en lila idag. Och vad händer med den? Jo, jag drar ner den bakom ryggen så det inte glepar mellan tröjan och byxorna och då går TUMMEN RÄTT IGENOM TRÖJAN!!! Så nu har jag ett hål på ryggen. Fan. H&M kvalité. Jag brukar alltid vara nöjd med deras varor, men nu. Det ska ju f'n inte gå sönder första gången man använder dem! Sen hade dom dessutom skickat fel strl på en tröja. Men tur var att jag kunde ha den ändå så jag slapp skicka tillbaka den.
Grrr...

Äntligen!

Nu är den här!!! Nu är det slut på kånkande av överfulla IKEA-kassar 9 trappor upp och ner, upp och ner. Äntligen kan man tvätta som normalt folk, och tvätta när det behövs istället för att måsta vänta tills man har smutstvätt i HELA lägenheten och tomt i garderoben. 

Skolfoto idag. Såg konstig ut som vanligt. Varför blir aldrig skolfoton bra?

Bowling, Uno och körkortsteori

Det är väl vad min dag har bestått av. Hade en lektion, Graf B, där vi var å fotade till ett projekt som vi håller på med. Hann med lite bowling och Uno när vi ändå var ute på vift. Sen ikväll blir det körkortsteori 18-20. Jag längtar så jäkla mycket tills jag har mitt körkort i handen. Men än är vägen dit lång, men jag hoppas verkligen att jag klarar det.

Slipper laga mat idag också, för det är ju tisdag idag vilket innebär matdag för Roger. Undrar vad han har tänkt ut idag? Det brukar ju alltid vara en hemlighet.

Ny design

Lagom till hösten. Kände att jag behövde komma ut ur allt det gråa. Men jag har slarvat bort en liten finess, har nämligen ändrat färgen på youtubeinläggen så nu syns dom inte längre och jag vet inte var de står i kodmallen så att jag kan ändra tillbaka den. Någon som vet?
För övrigt, vad tycker ni om den nya looken?

Gamla tant Elina, 72.

Helsike va ont i kroppen jag har! Jag kan inte sitta å inte gå. Ska jag sitta så måste jag trycka upp benen med fötterna så att dom inte rör vid stolen. Har nu gått som om jag vore 72 år gammal i tre dar! Borde det inte gå över snart? Helt sinnessjukt!
Sen blev det ju inte bättre av att jag gick drygt 11km igår. Så nu har jag uppnötta tramdynor också som gör det ännu svårare att gå. Minns knappt när jag kände av min kropp senast!? Eller är det det som jag gör nu kanske? Jag minns då inte hur det kändes att kunna gå eller sitta utan att varenda muskel jag någonsin haft i mina ben värker. Nu har det spridit sig till höfterna också. För en dags potatisgrävande? Antingen var det sjukt påfrestande för min kropp eller så är jag helt enkelt oerhört otränad. Tror att det är en blandning av dom...

fredag

Äntligen helg. Slutar 11.10 idag. Men vi har redovisning. Hatar det.

Det är jobbigt när ens bästa vän bor 30 mil bort och man bara träffar henne en gång vartannat år. Varför är det så egentligen. Jaja, det jag ville säga med det var att jag saknar dig... mycket. Å tänker på dig varje dag...

Ännu en skoldag

Min handledare var inte här idag på projektarbete så det vart inget. Så nu sitter jag och väntar på att idrotten ska börja. Badminton. Sen slutar jag. Ska då hem och titta om jag hittar nått att äta till lunch. Har inte ätit lunch en enda gång på skolan sen vi började. Känns inte ens värt.

Å, jag saknar dig.

Herregud i himmelen

Är det ens möjligt att vara ett sånt jädrans underbarn? Nu är det två personer som har gjort mig knäsvag under en väldigt kort tid. En jävla ångest fick jag också. Känner mig värdelös jämfört med dessa. Ett stort nederlag för mitt självförtroende men ändå så jävla fantastiska! Får trösta mig med att vi helt enkelt inte spelar i samma liga...


Den sistnämnda har även gjort denna låt som jag gillar skarpt

Jag lever fortfarande

Trots att maskinen är igång. Men nu stod det att det skulle ta flera veckor innan vi kan vara helt säkra. Hmm, vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta spektakel!? Är det verkligen nödvändigt?

Idag har vi provat studentmössor och kollat in lite kläder som dom hade att erbjuda. Men det blev sånt tjafs med skolan så nu har jag ingen lust längre. Å dom söta tjejerna som suttit och kört ända från Sundsvall fick ta emot en massa skit från lärarna. Stackarna! Så vi gick ner till fiket istället och hade visningen där. Blev 35 minuters ogiltig frånvaro från Arbetsmiljö och säkerhets lektionen. Men det var de värt. Dom var så trevliga dom där tjejerna...

En allmänt pissig dag

Är lite less faktiskt. Ibland får man sånadära "jag älskar livet" - kickar där allt känns så jädrans possitivt. Har bara haft en sådan idag.
Hade bara en lektion idag, Graf B. Eftersom jag gjort färdigt mitt uppslag till tidningen så fick jag göra en framsida till den också. Det var då lite kul med dagen iallafall. Sen for jag hem och käkade å städade hela lägenheten innan jag åter gick till skolan just före 18.00 då det var dags för körkortsteori.
Suck! Är lite nervös för det faktiskt. Hoppas bara att jag klarar det!

Här hemma glappar hyllorna tomma i garderoben och Ikea-kassarna är överfulla med tvätt. Var nere i tvättstugan men det finns ingen tid förren på måndag. Så jag bokade den. Men garderoben är likt förbannat tom ända tills dess. Någon som har en tvättmaskin att skänka bort? Satt och tittade nyss på lite olika sidor, men ingen vill leverera den hem till oss pga. alla trappor. Sen är det ingen som vill installera den heller. Men vet ni vad? Då får ni då fan inga pengar av mig heller. Behåll era jävla tvättmaskiner!

Förresten, nu har jag då klippt mig. Blev nöjd och har nu 15 cm kortare hår. Skönt. Inga fågelbon på huvet när man vaknar om mornarna, som tar en evighet att kamma ut. Nackdelen är väl att jag blev mycket yngre. Haha. Jag ser inte ut som en 18-åring. Men det har jag väl aldrig gjort heller? Tänk att man räknas som vuxen fast man ser ut som max 14!

idag händer det

Det som inte hänt sedan jag gick ut nian. Jag ska gå till en frisör och klippa mig! Nu är det bestämt! Gick till frissan efter idrotten idag för att kolla om det fanns någon tid i framtiden, och då fick jag en IDAG! Kl. 15.00!
Ett stort steg för mig ;P Nu ´ska det bli lite ordning på hårskall´n!


RSS 2.0