Mitt andra intresse

Ett av mina absoluta favoritintressen är ju musik, som nog kanske alla vet? Men jag har också ett annat intresse som ligger mig lika varmt om hjärtat, nämligen blommor. Älskar alla gröna växter som jag har överallt i lägenheten. Det är fullt i vartenda fönster. :) Ännu roligare är det när man skaffar sig en växt som är lite ovanlig eller någon som man inte redan har. Köpte en idag när jag var nere på handelsträdgårn. Fick plantera om lite blommor för att den skulle få plats. Har bara en häng-ampel nämligen och den var upptagen av några tagetes ute på balkongen. Men dom fick maka sig över till en annan kruka ;)

Mitt köksfönster. Det nya tillskottet i mitt lilla blomsterharem är denna Häng/klätterkalla.


Min dille-grej

Har märkt att det är många som har dille på något. Ta Pernilla Wahlgren tex som samlar på skor och har galet många av alla olika färger och former. Sen finns det ju Blondinbella som samlar på klänningar. Och sen finns det ju lilla jag, en vanlig hederlig svensson, som samlar på...



SOCKAR! Har hur många par som helst, och det är alltså sockar som jag inte använder utan som jag bara samlar på mig som kan vara bra att ha. Hehe. Trots detta traskar jag runt i mina gamla sockar med hål i, för att slippa öppna ett par nya. Har en regel att bara öppna ett par nya när jag har slängt ett gammalt. Jag är lite konstig, men så är det ;)

Ja, det har ju som sagt varit marknad i helgen (och självklart köpte jag mig åtta nya par sockar). Köpte en ny handväska också. Å en t-shirt. Sen vare ju dansgalan igår. Det hade ju utlovats att Charlotte Perrelli skulle framträda, men nu hade hon helt plötsligt fått någon mystisk sjukdom(!) så vi fick nöja oss med Jan Johansen, Lotta, och Riff Raff Ruff. Men det var lika bra det. Lite dålig stil bara att man ändå fick betala fullt pris för något som inte ens dök upp. Dålig stil!
Jaja, hann prata lite med Mr. Johansen innan han drog vidare, så han signade min arm...;) Bara för att bevisa för mamma att jag hade pratat med honom, hon som tycker han är så snygg. Haha!


Sovdags

Vill inte. Kan inte. Orkar inte.
Men det är jobb imorgon så jag måste sova. Annars kommer jag vara helt knäckt imorgon. Jag vet det. Jag känner mig själv.
Det sägs ju att man kan träna upp det man inte är så bra på, men hur fan övar man på att sova?
Börjar bli som den där killen i Insomnia-filmen.
Till råga på allt smakar det anus i min mun. Hur kan det komma sig? Har jag blivit något av en rövslickare?

Ja, nu finns det bara en sak att göra. Skölja med Helvetets-medlet som gör så satans ont i munnen...

Problemlösning

Situation:
Kl. är 00:45. Jag har nu legat i sängen i över en timme. Har lyssnat igenom en hel cd-skiva med irritation.
Jag snurrar några varv. Han snarkar bredvid mig. Jag försöker väcka honom och beklaga mig över att jag inte kan sova. Han svarar i sömnen, vilket betyder att han egentligen inte hör vad jag har att säga. Jag blir irriterad. Suckar.
Snurrar ytterligare några varv. Tänker på arbetet. Tänker på livet. Kan inte sova.
Vänder på sängkläderna i tron om att det blir lite kyligare. Tittar på han som ligger bredvid. Han snarkar fortfarande.
Jag suckar. Kan fortfarande inte sova. Jag börjar spela lite på mobilen medan jag väntar på att bli trött. Det funkar inte särskilt bra. Slutar spela. Suckar.
Nu har jag gett upp. Jag kommer aldrig att hinna somna i tid. Försöker väcka honom igen. Inget resultat. Ligger och tjurar en stund över att vissa somnar på en gång och själv ligger man och snurrar runt runt tills man har nött upp sängkläderna. Suckar.

Nu har det börjat bli såhär varje natt. Jag blir tokig! Vad ska jag göra?

Jobb

har jobbat hela dagen idag. Cyklade hemifrån just före tio imorse och har nu nyss kommit hem. Finns inte så mycket mer att skriva om det. Är trött så jag ska nog sova nu...

Johnny Cash

Nu när jag har lärt mig hur man lägger in Youtube klipp i bloggen (och hur svårt var inte det då!? ;) så tänkte jag lägga upp lite bra låtar, som en hyllning till låtguden Johnny Cash! Älskar hans röst och låtar, som kommer direkt från verkligheten.

Heart of gold
 

Ghostriders in the sky

Regn, regn och åter regn!

Nu regnar det. Igen! Det har regnat konstant nu sen skolavslutningen den 10:e. Idag är det den 23, vilket tyder på 13 dagars sommarlov med skitväder. Det¨åskar också nästan varje dag. Konstigt. Sen blir det fint väder med sol på natten. Men vad hjälper det? Då ska man ju sova. Ja, med denna sommar blir man nog inte så brun som man hade tänkt sig. Nog för att jag aldrig har tid att sola ändå. Och när jag väl ha det så ligger jag där och väntar på att få kliva upp.

Tänkte pigga upp denna tråkiga dag med lite Tobbe. Han får mig alltid att skratta även fast jag sett klippet 150 gånger.


Terapi

Jag låg i sängen inatt och lyssnade igenom några av mina gamla skivor. Ställde också fram min gamla lava lampa för att få fram den riktiga nostalgi-känslan. Det funkar inte med bara musik eller bara lampan. Dom är ett team. Dom hör ihop.Tillsammans funkar dom som terapi för mig.
Jag kan ligga i timmar och titta på glittret som sakta rör sig runt i lampan, samtidigt som jag lyssnar på de låtar som följt mig genom livet.
Jag tänker inte på något speciellt. Faktiskt så tänker jag inte på något alls. Det är som att själen lämnar min kropp, och beger sig ut på egna bekymmerslösa äventyr, medan jag ligger kvar i sängen som ett tomt litet skal och bara stirrar på lampan och de vågor som den bildar i taket. I flera timmar.



Nu ljög jag. Jag tänkte faktiskt lite grann i början. Innan hela "heal me" systemet satte igång.
Jag gick igenom livet. Tänkte på allt man varit med om. Alla man lärt känna. Alla vänner man skaffat sig genom åren. Alla pojkvänner man haft som man stensäkert trodde var ens livs kärlek, fast som senare visade sig vara nonchalanta idioter.
Trots detta är det inget jag ångrar. Jag är stolt över den jag är och vad jag har åstadkommit i mitt liv, och de saker som jag hittills har valt att lägga ner min tid på.

Och nu till en tyst minut för min vän Kewin. Det kommer att bli tomt utan dig!

En knasig dag

Sovde till tolv. Var lite trött efter nattens bravader ;)
Idag har vädret varit skitkonstigt! Ena stunden har det regnat så mycket så jag trodde att vi skulle få vatten ända upp till balkongen, och nu är det soligt. Knepigt värre.


Lördagsnöje på Blåvägen, Texas Hold´em

Har ju som sagt gjort en nu design, för er som nu mot all förmodan har missat det, och jag har bara fått possitiv respons. Det är ju alltid kul.

Provade en ny maträtt idag också, skinksnittsel med en hemma gjort sås a la elina. Gott blev det iallafall. Det blev en kladdkaka till efterrätt också som jag bjöd Mamma, Johan och Elsa på. Men den blev lite misslyckad för jag glömde slå av snabben på ugnen så den blev lite bränd. Haha!

Nä nu ska jag se Tillfällig fru sökes!
Hare´!

Ny design

Nä, fy fan nu är jag trött. Har nu suttit i flera timmar och svurit åt alla koder. Bättre än såhär blir det nog inte. Tanken är väl att det även ska dit en profilbild, men den tog jag bort nu för den sabbade allt. Men den ska dit så småningom :)

Nu ska jag sova!

Midsommar

Dagen började med att tandborstmuggen ramlade ner i toastolen. Den forstatte med att regnet ösade ner, vilket i sin tur ledde till att Oskar-Torskar drog ner över himlavalvet.
Happy midsommar fan...

Vad var egentligen syftet med bloggen?

Ja, vad var egentligen själva budskapet jag ville få fram när jag skapade denna blogg? Tanken slog mig idag att jag inte ens vet vad det är för blogg jag har! Det är ju ingen modeblogg, även fast jag skriver lite om kläder och skor. Det är ingen matblogg, även fast jag skriver lite om mat. Men vad är det då? Förslag?
I grund och botten var denna bloggen till för att jag skulle skriva om mina framsteg till att bli en gud på att lira gura, men jag har ju knappt skrivit ett ord om mitt gitarrspelande. Det står tom i beskrivningen för bloggen att det är det den ska handla om. Men så blev det inte. Nejdå!

Nä, min blogg handlar nog om livet helt enkelt. Måste bestämma ett tema, alltså vad jag egentligen ska skriva om, och hålla mig till det. Det finns ju tillräckligt med modebloggar, så det behövs inte en till Nog för att jag inte kan så mycket om mode direkt. Måste finnas något jag kan skriva om? Ja, jag kommer nog på något så småningom...Förhoppningsvis.
Tills vidare får det helt enkelt handla om livet. :)

Förresten, såhär vackert är det på gården nu när dom håller på att gräva runt huset och lägga ny isolering!


Galen dag!


Chili & Tudor

Idag har det varit en lite... smått galen dag! :)
Började med sovmorgon, vilket var den första på vääääldigt länge! Hur skönt som helst. Sen käka vi pannkakor till Frukost/lunch. Mumma!
Sen bar det av till mamma, vilket slutade med att vi fick ut och jaga hund i en timme.
Tudor kan tydligen öppna dörrar själv, så han och Chili stack. Fick tag på Chili efter ett tag, men Tudor han blir som helt i en annan värld. Lyssnar inte till nån, fastän man mutar han med godis.
Sen blev det jobb, slutade 18.00, for hem å käka och hämtade cykeln så jag tar mig till jobbet imorgon bitti. Börjar 09.00 så det känns ändå sådär, men på torsdag börjar jag 08.00 å det känns lite mindre bra. Jag vet att jag kommer att vara trött, men det är ingenting jämfört med att jag måste cykla dit! Jaja, jag är iallafall ledig på midsommar :)
Drog förresten en sväng till mamma å dom efter jobbet. Dom håller på att gräva runt huset, så det är lite smått kaotiskt där med flera meter djupa gropar runt hela huset. Alla rabatter är sabbade också. Jaja, det är inte min gård och det behövs ju ny isolering så...

En sak till, nu börjar det droppa in lite kommentarer i lilla lådan. Det är alltid lika kul så fortsätt med det! ;)

Trötta söndag

Ja, nu var man hemma från helgens bravader. Orkar inte skriva få mycket om det. Orkar inte skriva så mycket alls egentligen. Tror att jag ska gå isäng.
Linnea sover över så hon ligger och snarkar på soffan. Haha! Å Elsa kommer imorgon bitti och ska vara med mig hela dagen. Får väl se vad vi hittar på.

Har tänkt på en sak, varför ska alla fina skor va högklackade? Det är nog egentligen därför dom är så fina, för att själva formen blir så fin när det är hög klack, och då menar jag alltså pumps. Det är så typiskt. Dom är fina att ha i garderoben och titta på ibland, men dom går ju fan inte att gå i! :(

Torsdag



Ja, hade ju som sagt skolavslutning i Tisdags. De regnade. De var kallt. Jag frös. Men det var de värt. Jag vann ju dock-priset. Haha!
Efter kylans bravader gick jag på jobbet för att hämta mitt schema, prata med chefen och så. Visade sig att jag skulle börja redan dagen efter, på morgonen. Så det blev en tidig kväll alltså å inte så mcyket festande för min del. Somnade vid 02,00 ungefär. Vaknade på morgonen och kände mig som en zombie! For till jobbet och jobbade till fyra. Gick hem till Mamma´s och åt middag. Följde med på Eriks skolavslutning, där jag mest sprang runt kyrkan och jagade Elsa. Haha. Sen blev det lite fika innan hemfärd.

Ja, Idag hade jag tänkt att verkligen ha sommarlov på riktigt, nu när jag ändå är ledig från jobbet. Vägrade ställa klockan för jag tyckte att jag förtjänade lite sovmorgon. Men nej, inte det! Vaknade av Rogers jävla väckarklocka from hell. Sen fick jag köra iväg han till jobbet, tror att han glömde bort varför klockan ringde.
Sen när jag äntligen hade somnat om, ringde min lilla pappa å väckte mig. Hmm...

Jaja, nu är jag då iallafall vaken.
Ska fara å fira Linnea. Det blir tårta till frukost då.
Det har varit ett jäkla firande nu ett dag. Det är alltid någon som fyller år. Konstigt att alla fyller år utom jag. Men det betyder alltså att dom blir gammal fortare än jag!? ;P

Stora rensar dagen

Herregud vilken samlare jag ändå är! Sitter och rensar ur min mac på skolan. Har kastat bort över 1000 objekt! 
Upptäckte att man kan jämföra mig med en hamster eller nått :)
Jag sparar ALLT! Sen så har jag ju naturligtvis gjort minst 2 säkerhetskopior på allt som jag placerat ut lite överallt, bla. på det trådlösa nätverket. Gissar att lärarna kommer att få spunk på mig när dom ser att det står mitt namn på det mesta ;) Haha!
Det är PDF-filer, iMovie projekt, Quicktime projekt, vanliga dokument, Indesign-filer, bilder... Överallt!
Blir nästan tokig på mig själv nu när jag sitter här och försöker rensa. Har svårt för det dessutom, att veta vad man ska ha kvar och inte. 
Men nu har jag alltså slängt en hel del, lagt över en kopia med några arbeten på nätverket, skrivit ut några, sparat på USB-minnet och nu också på Rogers, när han nu kommer...

Sommar!

Nu är den nog här på riktigt. Om inte så känns det i lägenheten... 32.3 grader varmt. Det är lite jobbigt när man ska sova, så det blir ofta tidiga mornar, för annars smäller man av av värmeslag!

Har haft en riktigt skön helg. Nationaldagen utspelade sig först i lägenheten, sen gick vi ut och gjorde stan osäker. Däckade vid ett. Haha.
Lördagen fick jag ett nytt spel, The sims Cast Away, som vi spelade halva dagen. Sen packade vi väskan och gav oss ut på picknnick. Hittade en jättefin strand mitt ute i skogen, där vi fick vara helt själva. Så vi åt lite grann, vilade, badade. Gick också en liten promenad längs stranden. Hittade lite grålera som vi lekte lite med. Haha. Å en groda som vi hälsade på. Roligt var det.
Sen drog vi en sväng till stugan och hälsade på dom som var där. Körde lite rump-schake med Elsa. Hehe...
Ja, å nu är det söndag vilket innebär städar och tvättar dag.

Men nu är det inte många dagar kvar innan skolavslutningen. Countdown: 2


Måste man utvandra till månen?

Har lagt märke till att mina inlägg ofta har handlat om framtiden eller jordens undergång. Antar att det är det som min hjärna tycker är viktigt att diskutera om nu. Kanske för att det är så pass aktuellt, det är ju ändå något som rör alla.

Det som upprör mig just nu, och som relateras till rubriken, verkar bara gälla mig och dom runt omkring. 
Det är så jävla sjukt så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Helst av allt vill jag nog bara lägga mig under täcket, hålla mig isolerad från världen. Fan, va svårt allt blev nu då...

Är det så att man måste utvandra till månen för att få lugn och ro i sin tillvaro?! Ja, det är frågan det.

Jaja, nu till lite roligare saker. 
Är ledig imorrn, så jag ska ut på lite äventyr. Kanske lägger upp bilder sen. Vem vet?!

RSS 2.0