Nu är jag hemma på riktigt

För nu har jag kommit in i hemma-känslan.
Det är partaj på hotellet på andra sidan gatan, så jag å roger har en liten tävling. Det är nämligen Riff Raff Ruff(!) som spelar, å vi sitter å gissar vilken låt det är som dom spelar. Går riktigt bra för min del.
Fan va surt att dom inte spelar på Lucia-dunken istället för då skulle jag ha tagit mig in. Såg dom iof på dansgalan men jag vill se dom igen! Men nej. Nu får jag sitta här framför datorn och vara 17 år, lite trött och pissnödig... 

Hemma igen...


Nu är jag hemma från fjällturen igen, som inte riktigt blev som vi hade tänkt. Det var jättefint väder från början och allt var frid och fröjd.


Men sen vid åtta när vi gått in i tältet började det regna och klockan 6 på morgonen regnade det fortfarande.
Redan vid 22 började det läka in vatten i tältet och sovsäcken blev bara blötare. Det var ett jäkla väder där det regnade konstant och blåste som det vore en orkan. Tältpinnarna blåste tom lös.
Jag satt vaken hela natten i min genomblöta sovsäck och bara väntade på att det skulle ljusna. Antingen det eller att bäcken skulle svämma över och dra med oss eller att tältet skulle lossna helt och blåsa iväg med oss i.
När vi gick igenom våra saker på morgonen upptäckte vi att allt var genomblött. I det andra tältet där vi hade våra saker var det stora vattenpölar där kläderna bokstavligt talat flöt omkring.
Så vi bestämde oss för att packa ihop och avbryta. Moa gick och väckte läraren som frågade om vi hade någon som kunde hämta oss vid blåvägen när vi kom ner, vilket vi hade, så han sa att vi skulle gå ner till Viterskalstugan och vänta där så skulle han komma ner.






När vi hällt ut allt vatten ur tälten och packat ner sakerna, gick vi ner till stugan där vi blev bjudna på varm choklad. Men ingen lärare kom, och efter tre timmars väntan så sa dom att vi skulle gå ner från fjället så skulle dom prata med läraren. Så vi tog oss ner från fjället, jag robin och moa. När vi kommit hem till moa så ringde läraren för att höra att allt var okej och att vi kommit fram.
Allt var frid och fröjd. Tills dagen efter då det blev ett jävla liv för att vi stuckit. Resten av lärarna och eleverna blev helt galna och sa att vi minsann skulle ta ett snack på måndag och att vi skulle få göra något mycket värre än alla andra. Men hallå? Vi har fått lära oss att man aldrig ska chansa på fjället och det gjorde vi heller inte. Skulle vi stannat med våran genomblöta packning skulle vi antingen fått lunginflammation eller dött. Garanterat!


En bråkdel av allt vatten vi fått in i tälten. Här låg Moas byxor och flöt omkring

Min genomblöta sovsäck




Kvällsväder kl.18.30

Nattväder kl.00.20

Morgonväder kl.05.46

Trots detta hade vi otroligt kul och jag skulle lätt göra om det. Kanske inte imorgon men...

Gäsp...

Kolla in tiden. Jag har nu varit vaken i 22 minuter. Otroligt att jag orkade masa mig upp klockan sju på morgonen! Även fast jag inte kunde sova igår. Det tog evigheter innan jag ens kände mig trött. Gick och la mig före tio och läste lite med jag somnade ändå inte förren vid ett inatt :S

Om en timme är det dags. Har nu knölat i mig TRE mackor för ovanlighetens skull. Med en massa frön å sånt i. Hoppas jag klarar mig en stund. Åtminstione fram till min lunchbaguette på vägen upp.
Om en timme går bussen och här sitter jag i mitt underställ och fryser(!) 22 grader i lägenheten och jag fryser. Hur ska det gå på fjället där det är hela 8 grader (kallt)?
Börjar nog bli lite nervös nu. Kommer jag att orka hela vägen? Kommer nån att ramla i bäcken? Har jag tillräckligt med mat med mig? Kommer jag att frysa? Få skavsår?
Det återstår att se...
Kommer hem på fredag.

Uppdatering med stort U!

Sitter hos Svärmor´s. Eftersom jag fortfarande inte har hittat min kabel till kameran så lånade jag deras kortläsare för att töma kameran inför fjällturen. (Som vi ska på imorgon bitti!)
Så här kommer lite bilder från i sommar.

Stugbygget



Promenad till bäcken


Dansgala och fångst


Bröllopsfest


Som sagt, nu blir det till å vandra i fjällen. Mer om det senare då jag kommer hem. (Om jag inte går vilse;)

God morgon, god morgon

Sitter här igen och äter frukost. Börjar bli min lilla morgonrutin :) Börjar plugget 13,20 så än har jag lite tid kvar att knöla i mig min lilla macka och glas vatten.
Senare idag bli det handling till fjällturen. Imorgon bitti händer det. Då drar jag, bort från civilisationen och blir borta i tre dagar. I tre dagar ska jag vandra, plaska genom bäckar, gå på rangliga broar, laga min mat på ett gasol kök och sova i tält uppe på fjället.
Ska bli spännande...


Zzzzz...

Har nyss ätit frukost. Ska väl bege mig till skolan snart. Men vet ni vad det värsta med skolan är? Att dom tvingar en till allt helvete dom kan hitta på. Som idag tex. Första riktiga lektionen sedan sommaren, och vad får vi göra? Jo, konditiontest två varv på tid runt samma jävla sjö som man tvingat sig runt ända sedan fjärde klass. Fy fan säger jag bara. Sist jag gjorde det var i slutet av tvåan och då sa jag att detta är absolut sista gången! Aldrig mer. Ska försöka hålla mitt ord så länge det bara går.
Hade vi varit som alla andra skolor i Sverige så hade vi varit färdig med idrotten nu, eftersom vi läst färdigt Idrott och Hälsa A. Nä, men då är det självklart någon som kommit på att vi ska väl lägga till IDROTT OCH HÄLSA B också som obligatoriskt. När det är frivilligt på alla andra skolor. Fan vad jag hatar idrott!

Härliga lördag

Sitter här i handuk och en till på huvudet. Äter frukost framför datorn. Inte det smartaste kanske men bara man är försiktig så. Lyssnar på låten som jag skrev en bit ur i det tidigare inlägget. Fick en rolig kommentar om det av en Anonym som skrev att denne lyssnade mycket på låten för 6 år sedan. Betyder detta att jag är otroligt sen och helt omodern eller? ;P

För övrigt så blir det en väldigt lugn dag. Ska ner till mamma's och umgås med familjen. Bara ta det lugnt helt enkelt. Busa med Elsa och kanske tigga till mig lite raspeballer?! ;P

Har egentligen en läxa som ska göras men den kan jag ju göra ikväll, eller imorgon låter mer troligare.

Förresten, har ju glömt att lägga upp bilden på den färdiga stugan så här kommer den :)



Insåg just att jag har varit dålig på att lägga upp bilder från sommaren så här kommer lite uppdatering


Var och körde gokart med Samme, Line och Moa :)


På djurparken med pappa och Linnea :)

Kommer mer bilder sedan. Måste gå och klä på mig om jag ska hinna...

"I want you to want me...

...need you to need me
I'd love you to love me
I'm beggin' you to beg me
I want you to want me
I need you to need me
I'd love you to love me"

-Letters to Cleo

Sådär...

Då var det gjort! Första skoldagen avklarad. Efter det obligatoriska uppropet och lite info blev vi tilldelad våra skåp. Av någon anledning fick vi inte ha samma skåp som förra året, vilket jag är lite sur över. Tyckte så mycket om mitt gamla skåp. Istället fick jag ett sönderrepad skåp som luktade skit och som det stod dummer på insidan av dörren. Men jag ska sno tillbaka mitt gamla. Det är väl någon stackars liten etta eller tvåa som blir utan, men sånt är livet. Jag hade det faktiskt först, och dom kan ju få ta mitt nya!? ;) Se, lite snäll är jag iallafall. Men jag fick då ett överskåp iallafall.

Sen fick vi två tjocka buntar med papper, en som handlade om projektarbetet och en om fjällturen vi ska gå på onsdag. Med dessa buntar under min arm var det alltså bara att traska hemåt igen. Fick hemarbete i två dagar. Dom har nog inte tid med oss andra nu när ettorna ska ha hjälp med starten.

Dessutom fick vi veta att vi har konditionsträning på måndag. Ännu ett bakslag för civilisationen...

- God natt

Blä!

Skola imorgon. Finns nog inte ord för att beskriva hur jag känner inför det. Känns som att jag är beredd att kedja fast mig i dörren så jag inte kan gå ut, för fy fan va skitigt det känns att måsta tillbaka. Men vem känner inte så? Det är ju trots allt ett år kvar nu, sen behöver jag inte dit nått mer. Så imorgon är det alltså min sista "förstadageftersommarlovet-dag".

Jaha, och nu kan man läsa på text-tv om att vi ska bli attackerade. Suck. Dröjer nog inte länge innan man ligger där med sina inälvor utanför kroppen och pustar ut ett svagt "vad var det jag sa?"
 

Länge sen sist...

Det blir så långa mellanrum mellan varje inlägg. Vet inte vad jag har för mig hela dagarna. Jobb förmodligen. Men idag jobbar jag min sista dag, sen får vi se om det blir något mer till hösten.

Nu har familjen äntligen kommit hem från semestern (som jag då inte kunde följa med på) så nu är allt som vanligt igen...


Elsa på bokhyllan...


Min lilla skrutt som jag har saknat som en tok! Men nu är hon hemma igen :)

Äventyr i helgen. Skriver mer sen...

Nattskata som man är...

Så är man alltid uppe för länge. Ska upp 07.00 imorgon för att hinna till jobbet. Vill inte gå å lägga mig än...
Såg en skitrolig film ikväll förresten, jag å Roger. Harold & Kumar - Escape from Guantanamo Bay.
Fan vad jag garva! Tyckte den var asbra. Eller så har jag konstig humor, vem vet?
Rekomenderar den iallafall...


RSS 2.0