Snart kommer vårens bibel!

Har nyss beställt den så jag hoppas att den kommer snart. För er som tror att jag plötsligt blivit kristen har helt fel, det är förstås H&M's vårkatalog jag pratar om! När den kommer ska jag låsa dörren, bädda ner mig i sängen och bara glo på alla fina skapelser. Eller nja. Det finns mycket som är fult. Eller väldigt mycket faktiskt. Eller fult å fult, sånt som inte passar mig i smaken kanske man kan säga. Men några guldklimpar finns det och dom SKA flytta in i MIN garderob!! Så är det med det... Problemet är att dom kostar 500 spänn styck!! Så det blir 1000 spänn bara för två plagg. Men det kan jag väl vara värd, som jag jobbar å sliter ;)




Bilderna är lånade från hm.com

Hold your head up high...

Fan, vilken natt! Det var länge sen jag hade så jävla mycket att grubbla på. Klockan var 03.34 sista gången jag tittade. Där vid två klev jag upp och letade reda på min mp3 för att fördriva tiden lite. En timma senare fick jag lite sällskap av Mattes sms. Men annars var det rätt lugnt. Lyssnade på Nomy. Kom på hur jävla stolt man ska vara över sig själv egentligen. Att man har tagit sig så pass långt i livet ändå. Det är inte fy skam. Egen lägenhet. Självförsörjande. Bra betyg. Två jobb samtidigt som skola. Folk som tycker om en. Folk att tycka om. En överfull garderob som bara blir fullare. Mat på bordet och en säng att sova gott i om natten. Om man nu lyckas somna.
Jaja, med risk för att bli ännu mer självömkande än vad jag redan varit så ska jag nu dra ner på byn och se om jag hittar nått fint tyg som någon gång i framtiden kommer att bli mina nya köksgardiner.


snygga och snärta

Nu jävlar ska vi bli fit inför sommarn. Nog för att det inte spelar någon roll för jag kommer nog att jobba hela sommaren ändå... Men det är tanken som räknas.



Och medan vi blir fit så lyssnar vi på denna:


dan före dopparedan...

Jaha. Då var det snart jul. Snarare dagen före. Har just konstaterat att det här är den konstigaste julen hittills. Har inte hunnit med själva uppladdningen och därav INGEN julstämning what so ever!. Har inte kokat knäck. Inte pyntat någon gran. Ingenting. Men så blir det när man jobbar till den 23:e. Men jag är då ledig imorgon iallafall. Som tur är ska jag fira jul hos mamma och där är det nog betydligt mer julstämning än här. Börjar själva julaftonen med morgonsfika hos sväffes, sen ner till mamma och fika med pappa och sen börjar väl själva julfirandet med kalle och hela köret. Jag ska njuta av varenda sekund.

Nä. Nu måste jag gå och klä på mig så jag inte kommer försent till jobbet. Längtar till ikväll klockan 19. Då ska man hem, ta det lugnt, fira ledigheten och se på mamma mia-filmen. Kanske även sussa lite i soffan. Haha... 
God Jul!

I brist på annat

Ditt namn? Elina
Födelseår? 1990
Hur Lång är du? 160
Spelar du något instrument? gitarr
Dina första tankar när du vaknar? Faaaaaan! Redan!?
Vart befinner du dig just nu? Hemme
Biter du på naglarna? Nepp
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Röda
Har du några husdjur? Två marsvin
Vad vill du ha just nu? Ledigt, utan en massa måsten
Ditt mål i livet? Växa upp och skaffa jobb (Nog för att jag redan har det, men ändå). Leva livet.
McDonalds eller Burgerking? Inget av dom.
Sjunger du? Ja, mest omedvetet trall
Vad har du för skostorlek? 38
Vill du gifta dig? Nej
Kommer du överens med dina föräldrar? Ja
Vilken hårfärg har du? Brunt
Skor du hade på dig idag? Mina vinterstövlar med lite päls på (fejk naturligtvis)
Vad sover du i? Sängen
Kläder du har på dig? Simpsonströja och pyjamasbyxor
Favoritårstid? Sommar och vinter
Favoritmat och dryck? Palt och vatten
Hur svarar du i telefonen hemma? Elina 
Hur svarar du i mobilen? Hallå
Sov du ensam inatt? Nej
Vad gjorde du kl 08 imorse? Stod vid en maskin och band ihop 1000 kalendrar
Vad var det senaste någon sa till dig? Är du sur?
Vad är det för väder hos dig nu? ser mörkt ut
Godaste glassmaken? Knäck och ischoklad
Drömmer du mardrömmar? Sällan 
Favoritklädsel? Pyjamas
Favoritgodis? Saltlakrits
Hur många kuddar sover du med? 4 st
Längtar du mest efter just nu? Lov 
Vad luktar det nu om du sniffar lite? Nyduschad 
Saknar du någon just nu? Lugn och ro
Vill du ha barn? Ja 
Längtar du till din nästa födelsedag? Har ju nyss fyllt så nej
Är du blyg? Nej
Tycker du att du har fin dialekt? Helt klart den bästa!
Tycker du om fester? Ibland
Har du använt någon hårprodukt idag? Räknas schampo och balsam?
Vad har du för planer till helgen? Ta det lugnt, slå in julklappar, se film och baka pepparkakskola
Vilken åldersgräns tycker du det ska vara på systembolaget? Bra som det är
Vem får en kram? De jag tycker om
Vem får en puss? Den som delar min säng
Sprit, cider, vin eller öl? Vin. Vitt.
Hund, råtta eller katt? HUND 
Tycker du om din pappa? Absolut!
Tycker du om din mamma? Självklart!

Vuxenpoäng?

Isåfall borde jag ha upp emot 1000 poäng just nu. Haha. Har varit på banken och fixat mig ett nytt VISA-kort, skaffat mig Internetbank (finally) och en dosa så jag kan betala räkningarna. Sen när jag ändå var där så öppna jag ett nytt konto så jag kan börja spara pengar för framtida behov. Pensionen kanske? :D
Så nu sitter jag och försöker klura ut vilket abonemang man ska teckna för hemtelefoni. Varför ska det va så jävla krångligt egentligen? Kan man inte bara sätta ut en summa, Pang, det här ska du betala varje månad. Så slipper man allt tjafs. När man tror att man har klurat ut var alla kostnader kommer ifrån och kommer till slutpriset och TECKNA så har dom helt plötsligt lagt till en massa. Åh! Jag måste nog ringa dit och prata med dom. Fattar ju ingenting av deras skitsida!
Sen adressändringen är ju en vetenskap i sig. Bah! Måste nog ringa mamma...

1o December

Nu ska man alltså vara vuxen. Vet inte om det känns så mycket mer annorlunda idag än vad det gjorde igår. Men en sak har jag då insett i mina äldre dar; Man är fan ingen Superwoman. Helt plötsligt har jag insett att jag inte kan köra pass på 18 dar i sträck utan ledighet. Det blir för mycket. Man orkar helt enkelt inte. När man dessutom har en hög med skolarbete på det som ska göras om kvällarna, rinner bägaren över.

Allt började sakta visade sig genom att jag helt plötsligt är helt sinnesförvirrad. Jag kommer inte ihåg någonting. Har jag mer än två saker som ska göras, glömmer jag helt bort vad jag håller på med och står bara som ett fån, helt apatisk, och stirrar på det som är framför mina ögon. Nä, det är dags att jag börjar sätta hälsan i första rummet. Snart. Efter jul. Julafton kommer att bli min första lediga dag på 18 dagar. Det ska firas med en lång, härlig sovmorgon. Känner att det är det jag behöver mest. Sömn. Jag är helt väck.

Sen ska jag äta en riktig måltid. Man slarvar aldrig så mycket med maten som när det är mycket på schemat. Är jämt stressad, så när jag väl får i mig något så får jag ont i magen för att jag ätit för snabbt. Iof  så har jag helt tappat intresset för mat. Konstigt. Jag som älskar mat…

Jaja, dags att sluta ynka mig och återgå till arbetet. Bara 14 dagar kvar nu.


18-års dagen...

...är här! :D

måndag...

Dagens veto. Gråt inte över någon som inte skulle gråta över dig.
Imorgon är det min dag...

Söndag

Jag lever. Tänkte bara att jag skulle säga det. 
Det blev en lyckad kväll igår, var väl hemma från mamma vid 3 inatt. Har tyvärr inga bilder, dom har nog mamma!?

Jaja, jag hade då kul iallafall. Mycket mat, mycket folk och lite vin. Haha.
Undrar om det är därför jag har legat och drömt om vatten inatt?

Torsdag

Har kommit in i nån form av jetlag. Går bara omkring som ett kolli och väntar på att det blir sängdags. Känns till och med som att julen redan har varit. Som att julen var den 1:a advent och sen var det klart. Ändå är det 20 dagar kvar.

Å magsjukan härjar fortfarande här runt omkring mig. Nu är det mormors tur, så varken hon eller morfar kommer på middan på lördag. Måtte jag inte bli sjuk. Hoppas hon blir frisk snart.  

Jag insåg en sak idag när jag gick hem ifrån jobbet. Det här blir min 18:onde jul. 18 jular. Med denna tanke upptäckt så insåg jag också att det här blir min 18:onde födelsedag. Herrejissaness. Vart tog tiden vägen? Jaja, the show must go on. Eller kanske jag ska säga Let the show begin?

Facebook

Som sagt, facebook var det. Surfade runt lite där för att göra mig hemmastadd, hamnade på Kusin Emelies sida, och vad hittar man där om inte denna lustiga filur



Vad jag gör för grej med munnen är det nog ingen som vet. Jag tippar på att jag äter. Om nu en människa kan äta på det där viset?!
Iallafall, den är från min fasters 50-års fest på höstlovet.

en allmänt pissig dag


Känns som jag har skrivit fler inlägg med just den rubriken. Men det är verkligen en dålig dag. Tror att jag vaknade på fel sida idag. Klev upp halv åtta så jag fick äta frukost på jobbet vid morgonsfikat. Sen har dagen flytet på dom seg magma. Det har liksom kokat i mig hela dagen. En liten irritation som har legat och pyst och bara väntat på att få explodera. Jaja, de blir kanske en bättre morgondag?!

Har fortfarande inte vant mig vid luggen. Jag är inte utseendefixerad men just det att jag var så jävla korkad att jag kunde komma på att jag skulle klippa lugg, gör mig så jävla irriterad. Min älskade lilla snelugg som har följt mig genom halva livet är borta. Ångest. Jaja, den växer väl ut. Men alldeles för sakta!
Plöööö... Nu måste jag plugga lite förbannade religion. 

Just de. Har blivit medlem på facebook idag. Men vad har man den till egentligen? 


Ny människa

nu är luggen fixad. och jag ser ut som en helt annan människa. Men det är väl bra med förändringar. Jaja. Jättegulligt av Jessica och fixa mitt kaos. Tack tack...

Körkortsteoriprov ikväll. Hoppas det går bra. Klarar jag det så har jag lediga tisdagskvällar framöver. SKÖNT!

Nu har jag lugg

Men den är sne som en alika. Får se om Aina kan hjälpa mig att fixa till den. Fan, nu ångrar jag mig. Min fina lilla snelugg är nu ett minne blott. 

Rubrik


Måndag igen. 
Hade en riktigt lyckad 1:a advents bjudning igår. Massa fika, massa folk. Mamma, Johan Erik å Elsa kom med mat. Medans vi åt kom Pappa å Linnea. Inte långt därefter kom Gammelmormor å Tage, Mormor å Morfar och Samme å Line. Fullt hus med andra ord. Synd bara att vi har ett så litet kök. Vi rymdes men inte alla så några satt i tv-rummet och jag sprang emellan som en halvgalen iller. Kollade så alla hade fått fika, om det var något som saknades. Alla var mätta och belåtna innan kvällens slut.
Hann också jobba under dagen mellan 10 och 15. 
Men när de sista gästerna farit hem var jag helt slut så jag diskade undan och gick och la mig vid halv tio. Somnade som en stock. 

Idag ska jag fara på guldaffären och kolla om dom har nått spännande. Skulle tydligen vara upp till 50% rabatt, och jag behöver en klocka. Hoppas att den är på specialpris :)

Måste också gå på skoaffären och köpa mig ett par vinterskor. Börjar vara alldeles för kallt med sommarskor!

Sen har jag en passa plugg som ska göras klart, och körkortsprov imorrn som också ska pluggas till.
Med andra ord har jag häcken full!

RSS 2.0