Finaly Free!



Känner att jag har varit lite off på det här med att blogga, igen. Men det har varit så mycket nu. Har klivit upp tidigt som fan, före tuppen, och åkt med bussen till Lycksele i flera dagar. Men nu är det klart med den biten. Nästan iallafall. Var på halkbanan igår och körde lite stadskörning i Umeå. Halken var svinrolig. Två timmar svischade förbi som tio minuter. Hade lätt kunnat vara kvar resten av dagen och sladda runt :) Fick köra runt i en ny Volvo V50 så nu har jag hittat mig en ny favoritbil också. Fast jag tyckte den var betydligt lättare att hantera i sladd utan ABS bromsar. Nog för att det gick ändå, men jag gillade en mer neutral stil. Haha! Så nu blir det till att fixa upp golfen. Kolla bromsarna och oljan så den är tipp topp när jag behöver den. Just ja! Måste beställa tid för besiktning också. Jaja, det får bli en annan dag.

Jennie kommer hit ikväll!!! TRE ÅR sen hon sist tog sig tid att andas lite äkta Norrlandsluft. Ska bli roligt att ha henne här och i hela 4 dagar är hon min! :)

whatever you like

Självklart kan människor inte låta bli att göra sin egen version av bra låtar.
Här är ett av alla urval, vilket visar på nivån.

Nog för att dom säkert är jättebra men bra låtar ska man inte jiddra med.


Orginalet är miljoners gånger bättre

Utmaning

Utmaning: Mat som du INTE tycker om!

Jennies otäcka
1. Lever
2. Fiskbullar
3. Makrill
4. Tonfisk
5. Surströmming

Mina otäcka:
1. Bruna bönor (det ser ut som det redan kommit ut den andra vägen)
2. Blodpudding (smakar skit)
3. Kalvsylta och annat konserverat som ser ut som kattmat
4. Leverbiff
5. Ärtsoppa

Mat som jag däremot GILLAR!

Mina bästa:
1. Palt (riktig palt, helst mammas, morfars eller Lines)
2. Tacos (vem gillar inte det?)
3. Ungstekt lax och annan god fisk, som fiskbullar i dillsås tex.)
4. Min egen makaronepudding
5. Min egen köttfärssås och spagetthi
6. Fläskfilé á la Storuman (Alla som ätit hos Samme & Line vet vad det är:)
7. Äkta köttsoppa med klimp
8. Tikka masala-kyckling

Och allt annat ätbart ;P

Utmanar: Alla som känner sig utmanad..

teknikens hus har numera flyttat hem till mig

Jag gillar inte det här riktigt. Det har köpts en ny dator till detta hushåll, som nästan är lika stor som bordet. Och stygg. Den ser bara ut som en stor, silvrig låda. Men skärmen är ju fin iallafall.

Den gamla dator kunde man ju naturligtvis inte kasta ut, nejdå. Den fick bosätta sig på golvet i tv-rummet, så nu liggar jag under bordet och bloggar. Vi börjar ha så mycket grejjer här hemma så snart ser man inte golvet. Dags att rensa och tvinga att kasta ;)

One step closer

Idag var jag första dagen på körskolan. Jajjemen. Start i backe, rondell, rödljus och annan allmän körning som kan vara bra att kunna för att exempelvis... inte köra på någon :)

Men det var en hård dag. Klev upp 05.45. Åkte hemifrån när det var mörkt och kom hem till ett mörker.

Av någon anledning gick mitt busskort ut 2007 (undra hur jag kan ha missat det?!) så jag pratade först med en tant på busstationen, som skickade mig vidare till länstrafikens kontor. Så jag startade helt enkelt mina apostla hästar och styrde näsan mot målet och fick mitt busskort fixat så jag kunde ta mig hem igen.

Slutet gott, allting gott. Jag höll mig på vägen idag också. Vilket iof inte var särskilt svårt ;)

- Some people lead and some people follow -

Alster

Jag visade ju för ett bra tag sen lite tavlor som jag gjort och nu har jag gjort några till så jag lägger upp dom också i brist på annat ;)


Den här tavlan gjorde jag som en present och fick fler beställningar så nu har jag gjort en till. Dock finns det lite variationer men så är det. När det är handgjort blir de ju One of a kind-principen.


Elvis. Tanken är väl att även Johnny Cash och Marilyn Monroe ska göra honom sällskap på väggen.

Det gick inte att vända på bilderna, men ni ser ju ändå :)

Uppdatering kommer...

Helt slut

Ända sen vi kom hem från Piteå igår kväll har jag varit helt slut på. Somnade igår som en klubbad säl. Tror inte att jag sovit så djupt på flera månader.
Men vi hade kul iallafall. Försökte lägga upp några bilder från dagen på Facebook men som vanligt krånglar tekniken.
Jaja, vi hade kul iallafall :)


Det är inte ofta man är vaken vid den här tiden på dygnet.  Men bussen gick tiiiiidiiigt!


Lisa såg lika trött ut som jag kände mig...


Moa däremot verkade ha fått i sig något som vi anda uppenbarligen missat ;)


Vi hann med en repa på stan...


Och jag fick med mig lite nytt hem...


Vi fick nya polare i bussen bredvid...


Alla var glada och nöjda, och vi fick varsin tall med oss hem...


Som Moa tyckte passade väldigt bra framför mitt face... ;)

En lyckad dag helt enkelt!

Jag har lösningen! Generalisering!

Hade en omännskligt lång lektion i psykologi nu på morgonen. I boken står det om en liten kille. Albert heter han. Han sitter och leker med en råtta när en forskare plötsligt slår hårt med något i pojkens närhet och skapar en öronbedövande smäll. Pojken blir såklart livrädd och kopplar ihop denna rädsla med den råtta som han höll i sin hand. Efter denna händelse blir lille Albert livrädd för allt med päls, en rädsla som senare utvecklas till rädsla för karlar med skägg.

Detta kallas tydligen för Generalisering, när man kopplar ihop en sak med en annan, och genast märkte jag hur idélampan tändes över mitt huvud. Nu vet jag varför jag är rädd för mörker, spöken, björnar och ormar! Lite långsökt är det dock, men vad kan det annars finnas för förklaring?

Såhär ligger det till:
Jag såg en riktigt kuslig film, med döda människor som återuppstått av någon anledning. Därav spökfobin. Sen kopplar min hjärna ihop detta med mörker, eftersom det ofta är väldigt mörk omgivning i denna typ av film. Detta resulterar i att hjärtat rusar när jag tvingas utsättas för mörker.
Och mörkret är alldeles kolsvart i skogar, därav den rädslan. Och vad finns i skogen? Jo, BJÖRNAR OCH ORMAR! Fy fan.

Lösningen på dessa fobier ska vara att man utsätts för det man är rädd för lite i taget i en trygg miljö, så med andra ord måste jag börja från början, med att se den där jävla filmen igen...

Fredag igen

Jaha, nu har veckan svischat förbi igen. Har hunnit ha sista lektionen med dom små barnen. Vi åkte skidor. Hehe. Gick riktigt bra faktiskt, förutom att jag halka omkull fast jag stod helt still med mina skidor. Alla barnen som stod framför mig vände sig om och en av dom utbrast med fara i rösten "Fröken RAMLADE!" Haha. Sånt som händer :)

Sen har vi nu börjat ta i med hårdhandskarna när det gäller skolkatalogen. Jag, Moa och Lisa har suttit i flera timmar och pusslat, trixat, vridit och vänt på alla bilder så dom skulle få plats i collaget. Så nu kan vi iallafall kryssa några sidor i vår planering. 

Historia sen, och efter det, mina vänner är det HELG som fylls med flyttning. Lillebror ska flytta in i mitt gamla rum så jag har lovat att hjälpa till. Bara han och jag. 

Nu är det slut

Fan vad trött jag är! Känns som jag inte har någon bränsle kvar i kroppen. Men när jag går och lägger mig i tid, somnar jag inte förren alldeles för sent ändå. Jag skulle vilja fara på semester. Känns som jag behöver det.

Nä, nog gnölat. Dax att lägga in femmans växel och köra på som en liten duracell kanin. Åtminstone tills körkortet är klart. Då ska jag ta lite paus :)

RSS 2.0