Idag var ...

Idag var första dagen på det nya jobbet avklarat. Gick fin fint.
Dom andra är ju i Lycksele så jag passade på att fara hem till Mormor & Morfar. Fick middag, fiskbullar. MUMS! Bästa maten i stan. Sen så starta morfar en vinylskiva med johnny cash! världsklass på den gamla goda tiden. Det var tider det...
Jobb imorgon också. 10-15, sen blire till å fara hem å göra iordning fikat. Har bjudit hem hela stora familjen på 1:a adventsfika. Det ska bli mysigt. Men jag har inte riktigt löst än var alla ska sitta. Men det ordnar sig.


Blä

Går runt med ett tunnelseende. Ont i magen. Gruvar. Känner mig som världens sämsta. Dåligt samvete. Fy. Jag vill inte!

Moi

Namn: Anna Elina
Smeknamn: Fliina
När är du född: 9 december 1990
Vad gjorde du igårkväll: Bakade lussebullar och lärde känna två nya människor ;P
Har du nytvättat hår: Ja
Vad luktar du nu: clementin 
Saknar du någon nu: Hmmm... jao de gör jag nog
När fick du senast en present: Inte så länge sen
Vad drack du senast: kaffe
Har du några högklackade skor: jajjemen, men jag använder dom nästan aldrig.
Vilken är din favoritfärg: Svart å lila
Har du blivit hotad på telefon: Näe
Vill du ha barn: klart.
Längtar du tills din nästa födelsedag: jo, inte länge kvar
Brukar folk säga att du ser äldre ut än du är: Nä, snarare att jag BETER mig äldre än jag är
Vilka språk kan du prata: Svenska, engelska och lite spanska
Hur många hål har du i öronen: 6 
Just nu är jag: Förväntansfull och en aningen stressad
Är du blyg: Nej
Vad har du på dig: Byxor, t-shirt, trosor, bh å sockar :)
Hur mår du idag: Sådär
Ögonfärg: Svartaste bruna
Syskon: Martina, Linnea, Erik å Elsa
Favoritdag i veckan: Torsdagar. Då vet man att det blir helg nästa dag.
Hårfrisyr: Långt mörk brunt.
Skola: Luspengymnasiet
Klass: Mp3
Trivs du i din klass och skola: Jao
Favoritämne: Graf
Värsta ämne: Väntar med det till jag fått mina betyg ;)
Tycker du om fester: Med rätt personer och utan bråk så är det bra
Är du en gottegris: Kan väl hända
Är du modig: Det tycker jag nog att jag är
Gillar du att prata i telefon: Nej, jag blir så fruktansvärt rastlös

Nu, nu du

Nu jävlar vart de mycket körv i mössan. Hinner inte. Måste planera. Mycket som ska göras. Hemligt projekt. Tänker inte säga något förrän allt är klart och alla papper är påskrivna.

upptagen

Som ni ser så har jag inte skrivit så mycket på senaste. Har ingen lust. Känns inge kul.

Här kommer nått som däremot är jättekul.
Robin å Moa var här igår och vi satt å pratade om vad olika förkortningar betyder, som att KUK står för  Kvinnor Utan Killar.
Jag satt och funderade ett tag, sen kom jag på världens grej. Vet ni vad FUCK står för? Flickor Utan Cykel Korg så klart! :)
Är inte det helt uppenbart? Haha.

Nu är det jul igen...

Eller inte riktigt. Men i mitt kök iallafall. Upptäckte vid middagen  att det var något oidentifierbart kryp i blomkrukan på bordet, och bacillfreak som jag är så kastade jag in alla blommor i duschen och sprejjade dom sedan rejält med först en massa vatten och sen en massa såpa. Så överlever dom detta så klarar dom allt. Annars blir det plastblommor! När jag ändå rensat ut blommorna från köket var det lika bra att putsa fönstren och byta gardiner, så nu är det jul. :)
Putsningen var iof ganska onödig eftersom jag sprejjade fönstren med fejksnö. Men ändå. Jag vet då att dom är rena under och det är ju det som räknas, eller hur?


söndag

Jag är fortfarande sjuk. Men det känns ändå lite bättre. Har bara haft en hemma och slappa tid nu under tre dagar, och igår var jag så jävla less på att vara inne så vi tog en promenad hem till svärföräldrarna. Blev lite sent. Var väl hemma just före tolv. Line visa mig nått nytt mönster och garn som hon fått av någon säljare, och jag haffa på kroken direkt, så nu sitter jag i soffan och producerar lite norrländsk måste-mode nu på vintern. Annars fryser fötterna bort.
Har slödamsugat lägenheten lite också. Fan, det är så jävla dammigt så den som bor här borde verkligen skämmas. Men ojdå, det var visst jag det. Och kylskåpet ekar tomt. Men jag orkar inte handla idag. Väntar tills senare i veckan.

Skit Idol

Fan i helvete! Jävla skit! Ni små skrikande, bölande Johan-lovers,  ni borde fan inte ha nån mobil när ni inte vet hur man hanterar den. Inte ett jävla humm om vad riktig talang är! Hur fan kunde Anna åka ut istället för Johan?! Nä, jävla faan's skitprogram. Jävla skitiga röstare. Hmm.

Torsdag kväll, snart helg

Jag snorar fortfarande. Ingen förändring. Något om däremot har förändrats är mitt kök. Vi har satt upp en hylla och ett vinställ som Morfar har gjort till mig. Det blev apbra. Problemet är bara att jag inte riktigt vet hur jag ska sätta upp tavlorna runt omkring, dom som satt där hyllan sitter nu. Något som jag däremot vet är att jag och Roger inte kan komma överens när vi ska göra något händigt, något som har med en borrmaskin att göra. Haha. Så fort jag tar i borrmaskinen, eller tvärt om, så blir nån av oss på dåligt humör och skäller ut den andre. Precis som om borren fungerar som någon sorts ON knapp. Men vi är säkert inte ensam om detta. Jag är en person som gillar att ha kontroll och bestämma och när jag står och håller i en hylla över mitt huvud och försöker förklara för den andra hur den ska borra för att det ska bli rakt, och denne inte hajjar på en gång vad jag menar, så blir jag vansinnig. Haha. 
Måste nog lära mig att kontrollera mitt humör. Jag har iof läst en kurs på 50p i stresshantering (eller var det 100?) men den funkade inte alls på mig. Jag blev bara irriterad när jag låg där på liggunderlaget och lyssnade på den där jävla, alldeles överdrivet övertrevliga, rösten. Nä, jag fick bara ont i huvudet av min irritation och blev bara ännu mer stressad...

Dagens Youtubare blir en låt som jag hörde för första gången idag. Tyckte den var så... omtänksam. Ärlig. Kärleksfull.
Påminner inte melodin lite grann om "bara vara vänner"?


Sjuk. fortfarande.

Ni vet han som är i Enchinagard-reklamen? Han som sitter ovanför ett vattenbad med en handduk över huvudet? Så känner jag mig idag. Fast med bomull i öronen. Känns det som iallafall. Skit. 

7:e bästa i sverige

Läste på vk.se idag om att den skola jag går på är den 7:e bästa i Sverige på att hålla kvar sina elever. Tydligen är det många i övriga landet som inte slutför sin utbildning, vilket är lite synd. Det finns säkert olika anledningar till varför, men har man väl börjat är det väl lika bra att göra det klart?
Hur som helst, så säger då skolan att anledningen till att så pass få hoppar av är den s.k. Luspenandan, vilket dom kanske kan ha rätt i. 
Sen att skolan är liten med sina 200 elever, är en annan orsak. Tydligen skulle det skapa en "familjär stämning". Att alla känner alla. Men jag tror inte att det är den hela bidragande orsaken.
Det är ju upp till var och en. Vi kanske bara råkar vara elever som håller fast vid det som vi bestämt oss för? Eller så kanske vi inser hur mycket längre man måste gå i skolan om man helt plötsligt hoppar av och börjar om på nytt!? Vad vet jag.
En sak är då säker. Jag ångrar inte att jag valde att gå Media här, istället för att flytta till annan ort. Den här lilla hålan där alla känner alla är ju mitt hem och jag trivs här, så varför flytta?

Nu känner jag att jag börjar prata bort mig själv, så jag vill bara säga att jag håller med. Luspengymnasiet är inte en så tokig skola trots allt.

Jamaica nästa!?

Jag har skaffat dreadlocks. Det är säkert. Dock är det helt ofrivilligt. Mitt hår tovar ihop sig så förskräckligt så det ser nästan ut som dreads. Fast en enda stor. Vad gör man åt den saken? Klipper bort det? Är så jävla less på att kamma mig hela tiden.
Undrar hur jag skulle se ut i page?! Nej nej. Skaka av dig tanken Elina. Been there, done that. Never ever again. 
Nä, jag får nog knipa ihop och fortsätta kamma. Men det borde finnas något medel som slätar ut håret, eller nått som gör att det inte tovar sig. Finns det något sånt?
Så jag står där framför spegeln och borstar och borstar, samtidigt som jag sköljer munnen med Listerin som är så jävla starkt så jag blir alldeles tårögd. Jag klarar knappt av det. Har ni provat det?

Jaja, nu ska jag gå till jobbet med min onda hals och min täppta näsa.

Hare. 

Tada

Trafikregler31 av 35
   
Förrädiska situationer1 av 1
  
Människan2 av 2
  
Fordonskunskap0 av 0
 
Kompletteringar32 av 32
  
Totalt66 av 70
  
Stort grattis! Du hade blivit godkänd med god marginal om detta varit Vägverkets prov.

Geek in a freak

Insåg just att jag är en prylfanatiker! En tekniknörd! Jag älskar teknik i alla dess former. Tv-spel, datorer, mp3-spelare, ipod, dvd, mobiler, telefoner, kameror. Allt egentligen, som går på ström eller batteri. Sen finns det ingenting som kan göra mig så arg som när tekniken krånglar. Jag blir fullkomligt galen ;P Speciellt om datorn är segare än vad jag vill att den ska vara.
Så detta teknikintresse har gjort att jag varje födelsedag och jul önskar mig teknik av något slag. Är det inte en ny mobil så är det något annat. Detta år är inget undantag, och årets grej blir en i-pod och en ny kamera. Mobil har jag ju redan. Även om den inte är speciellt i toppform, men den duger. Och ett nytt spel till Wii, och det räknas väl också som en teknikgrej? Vi får se vad som händer.

Dagens Youtubare har jag valt med tanke på det jag just skrivit, tekniken.





Dagens Youtubare, rätt och slätt!

Har inget förståndigt å skriva ikväll, så det blir bara dagens Youtubare.

Jag har vart vilsen Lisa
allt har gått helt åt skogen
med mina stora drömmar
dom flög som sateliter

Dagens Youtubare.
Kan inte riktigt säga vad som är bra med den här låten. Kanske är det den trallvänliga refrängen. Kanske att den spelas på radion 10 gånger om dagen så den fastnar. Vem vet?


Närmaste framtiden

(x) Rapport Idrott
( ) Projektarbete
( ) Extrauppgifter Religion
( ) APU-uppgifter Religion
( ) APU-uppgifter Arbetsmiljö & säkerhet
( ) APU-uppgifter Graf C
( ) Körkortsprov
( ) Skyltsöndag/första advent
( ) 18-års middag
( ) 18-års dagen
( ) Jullov
( ) Julafton
( ) Jobb?
( ) Nyår


Lördagspyssel

Idag har vi varit ute nästan hela dagen och grejjat i snövädret. Har bytt till vinterdäck på min snöövertäckta lilla pärla. Sen när den skulle provköras med sina nya däck, upptäcktes ett nytt problem. Handbromsen hade frysit fast, vilket gav oss ännu mer arbete. Men nu är det fixat och klart. Bara oljebyte kvar.

Sen när vi var färdig med det gick vi på affären och köpte oss lite varm lunch och lite frukost till veckan som kommer. Efter lunchen hann vi också med ommöblering i sovrummet, så nu är det nystädat och fint. Förmodligen kommer jag också att sova bättre när sängen står som den gör nu.

Ikväll blir det bara mys framför tv:n, god mat och lugnet.

Dagens Youtubare:
Killen har nog övat mer än en gång...


Överskattat Idol-jippo!

Hela Idol-konceptet är ett jävla överskattat påhitt. Vad händer med alla bra sångare/sångerskor? Jo, dom åker ut. Pang på, bara sådär. Svisch, sen varken ser eller hör man dom mer. Är inte det underligt så säg?
Och hur i hela världens världar kan det komma sig att Johan Palm fortfarande är kvar? Visst, han är en underhållare men han är verkligen ingen sångare. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det är fan tragiskt. Dom som verkligen KAN får lämna torpet. 
Johan Palm är som en igel som suger sig fast, och vägrar lossna hur hårt man än skakar. Nu vill jag inte påstå att jag hatar honom, han verkar vara en ganska rolig människa i sig, men han snor ju platsen för den som förtjänar den bättre. 
Det är alla småtjejjers fel. Dom sitter där och dregglar framför tv:n och skriker så hela Sverige tappar sin hörsel och får livslång tinnitus. Skärp er för fan!
Jag har aldrig förstått mig på sådan dyrkan. Visst har jag haft några idoler genom åren, men aldrig på denna nivå. Lillpojken hyllas ju upp till skyarna. Människor gråter bara de får gå på samma gata som han en gång spottat på. De tvättar hans väg med en liten tandborste, servar han med guldsked och skriker sig hesa bara han slänger med sitt blonda hårsvall. Nä, det är patetiskt. 
Vad är det som gör att människor blir så jävla slemkåta på kända människor? Jag skulle gärna vilja veta det, för jag har som sagt aldrig förstått mig på det. Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Skaffa ett liv och kom ner på jorden, tack!

snor. host. snor.

Idag är jag hemma. Gick ju som sagt hem tidigare igår ifrån tryckeriet, efter flera dagars illamående och huvudvärk. Så idag blev det en "hemma i Rogers Polaris tröja med filten runt omkring" - dag. Ibland behöver man det. När batterierna är tomma är det svårt att köra vidare. Men nu ska jag gå å lägga mig en stund till.

Dagens Youtubare blir Iq´s fyllereklam. Jag älskar den reklamen! Det är sånt härligt gung i musiken så varje gång den spelas upp på dumburken så börjar man gunga med.  Sen att texten stämmmer bra överens med det verkliga livet är ju en annan femma. Jaja, nog pratat om det. Här kommer den.



klassresan till norrbyskär i 6:an

Hittade en stengammal bild på mig från klassresan i 6:an. Jag var 12 år. Haha!
Ett bevis på att jag en gång var en blond liten envis hopp-hippare. Haha! Liten är jag väl iof fortfarande...



test

Ina, du bidrar mycket till min blogg du ;)

Jag har....
( ) Mascara över 100 kr
( ) En plattång
( ) En locktång
( ) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr (tror den kostade just under 100 ;) )  
( ) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr

Summa = 3

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 2

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning (har haft)
( ) Piercat dig
( )  Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 2

Totalt: 8

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
21-24 Du är en fryst jordgubbe
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

dagens youtubare

Dagens youtubare förklarar lite av min sorts humor... Haha. Sjuk vill säga.

Urk

Igårkväll mådde jag inte alls bra. Roger fick hämta en hink och ställa bredvid sängen för jag kände att det aldrig skulle gå vägen. Idag känner jag mig skitkonstig. Jag kallsvettas och har ont i magen. Är det möjligtvis någon form av magsjuka som spökar mån tro? Vi får väl se. 
Känner att det jag behöver göra just nu är att fara hem och lägga mig under täcket. Men det går inte.

Hann ju aldrig lägga upp dagens Youtubare igår, därför blir det två ikväll.

Fråga: Vill du bli dagens Youtubare, och på så vis få fler tittare? Hör av dig till mig.

Typiskt

Oj, vilken pli jag har på mig själv. Första dagen, och jag har redan brutit mot min bestämmelse. Jaja, jag börjar imorgon istället. 
Har nyss kommit hem från Bettan som fyllde år, så nu är jag full av kakor och tårta. Tog inte med mig mobilen, eftersom jag ändå aldrig har med mig den någonstans, men vad ser jag när jag kommer hem? Jo, 4 sms och 5 missade samtal, varav ett var från trafikskolan. Toppen. Nu kommer dom att ge min tid till någon annan bara för att jag inte svarade, och så får jag inte komma förrän nästa år vid årsskiftet. Nä, det tror jag egentligen inte. Men tänk om?
Jag som är så förbannade nyfiken. Hmm. Nu kommer jag inte att kunna sova inatt! Kommer bara att ligga och tänka på vad det var dom ville mig. Typiskt!
Jag kände på mig att det var något som jag missade. Något viktigt! Trodde först att det var från jobbet som jag har sökt på. Jaja. Jag får väl ringa tillbaka imorgon och se vad dom ville...

Ändringar

Jag har kommit på en ny regel för mig själv. Datorfördbud efter klockan 20.00. Det funkar inte annars. Jag kan inte sitta vid datorn 8 timmar om dagen, sen fortsätta när jag kommer hem. Nog för att jag gör arbete som måste göras på en dator dom första 8 timmarna, och det kan man väl kanske komma undan med. Men att jag sen sitter och slösurfar på kvällen är otroligt onödigt. Snart kommer jag måsta skaffa mig glasögon för jag har förstört synen. De vore ju typiskt.
En annan regel jag har kommit på är att gå å lägga mig vid 22. Annars funkar inte allting annat sen dagen efter. Nog för att jag aldrig somnar förren vid midnatt ändå. Men jag har lösningen på det också. Total tystnad. När jag ska sova ska det vara alldeles tyst, och är det inte det så får jag använda hörselproppar. Eller stänga av rogers dator. Det funkar ju det med. Den låter som ett helt flygplan när den surrar runt. Nä, ändring. Så. Nu är allt bra igen.

Piss piss piss!

Fan. Jävla skit. Förbannade jävla skit! Nu har jag gjort samma fas tre gånger och det går riktigt jävla dåligt! Var en poäng ifrån på sista försöket och nu har jag inga koder kvar här hemma så jag kan inte göra fler. Var tvungen att gå hem och göra faserna här, för alla satt och skrek åt varandra i mediasalen och spela musik på högsta volym. Så jag fatta inte ett piss av vad jag läste även fast jag läst samma mening flera gånger. Fortsatte iof på samma vis här hemma så jag tror bara att jag har en dålig dag. Men är det inte meningen att man ska kunna plugga på körkortet i lugn och ro när man väl är där, och inte bli störd av en massa oseriösa människor som lika gärna kunnat stanna hemma och leva om?! Jag vill då iallafall klara mitt körkort. Vill inte ni?

LLååååånga dagen!

Känner att det börjar sina i skrivarfingrarna. Vet inte om jag ens har något vettigt att säga. Ovanligt! Jag som hela tiden sprutar ur mig smarta kommentarer. Jaja. Jag frisknar väl till snart kanske.
Körkortsteori ikväll från 18-20. Lång dag. Började 07.45 imorse till 16.15, hem och äta och sen fara på skolan. Är lite sur över det, vill ju hellre va hemma ikväll, så jag tänker bara avsluta med dagens Youtubare.

Dagens ära går till mannen som lärde mig min allra första finger-pick låt, Mr. Mojo :)

Finaly

Nu har jag lämnat in alla kvitton på projektet så jag får tillbaka mina pengar. Sen har jag lämnat in idrottsrapporten också.
Nu känns det som jag börjar få ordning på torpet. Äntligen.

hör på den då!

En gammal skrynklig dam klev in på en av de allra finaste bankerna. Hon gick fram till kassan och slängde upp en turkoslila bag fylld med 2 miljoner kronor i vikta 100-lappar.
Kassörskan stirrade häpet på den turkoslila bagen som var märkt med en annan banks emblem.
- Jag vill göra en liten insättning under förutsättning att jag får tala med bankdirektören, sa den gamla skrynkliga damen.
Kassörskan stirrade på den gamla damen.
- Varifrån har du fått så mycket pengar?
- Jag har vunnit dem på vadslagning och nu vill jag prata med bankdirektören, sa den gamla skrynkliga damen.
Bankkassörskan försvann iväg och efter ett tag fick den gamla skrynkliga damen komma in på bankdirektörens kontor.
Bankdirektören tittade först på den gamla skrynkliga damen och sedan på den turkoslila bagen, märkt med en annan banks emblem.
- Varifrån har ni fått så mycket pengar?
- Jag har vunnit dem på en vadslagning!, sa den gamla skrynkliga damen.
- Vadslagning!?
- Vadslagning är min största hobby, sa den gamla skrynkliga damen.
Bankdirektören grabbade en näve hundralappar och studerade dem ingående. 
Den gamla skrynkliga damen fortsatte:
- Som sagt... Vadslagning är min största hobby. Jag slår vad om att dina sädeskulor är fyrkantiga!
Bankdirektören upphörde snabbt att studera hundralapparna. Han stirrade på den gamla skrynkliga damen.
- Förlåt, men vad sa ni?, sa han förvånat.
- Jag slår vad om att dina sädeskulor är fyrkantiga, upprepade den gamla skrynkliga damen. Bankdirektören släppte hundralapparna okontrollerat och lät dem falla mot golvet.
- Fyrkantiga? Du menar att mina... kulor skulle vara fyrkantiga?
- En halv miljon på att de är fyrkantiga, sa den gamla skrynkliga damen självsäkert.
Bankdirektören var chockad. Var detta ett skämt? Fyrkantiga - vilket otroligt vansinnigt påstående. Om detta var en seriös vadslagning så var ju saken biff! En halv miljon i fickan så där rakt av bara... 
Tveksamt frågade han den gamla skrynkliga damen:
- Hur vet jag att detta är en seriös vadslagning?
- Jag kommer att ta med mig en advokat i morgon klockan tio för att regelrätt kontrollera formen på dina sädeskulor. Om de inte är fyrkantiga så erhåller du en halv miljon kronor kontant. Om de är fyrkantiga så sätter du in en halv miljon på mitt bankkonto.
Bankdirektören var stum. Den gamla skrynkliga damen var ju helt vansinnig. I vilket fall som helst så var han bergsäker på sin sak - hans kulor var inte fyrkantiga, möjligtvis lite håriga men absolut inte fyrkantiga. Det här kunde bara inte gå fel!
- Okej! Jag sätter emot!
Den gamla skrynkliga damen log brett, sträckte fram näven och sa:
- Då ses vi i morgon klockan 10.00!
Dagen efter vaknade bankdirektören tidigt. Det första han gjorde var att naken ställa sig framför spegeln för att en sista gång kontrollera kulorna. Snabbt kunde han, innan han drog på sig byxorna, konstatera att kulorna inte visade ens den minsta tendens till att vara fyrkantiga. 
Prick klockan 10.00 anlände den gamla skrynkliga damen och en advokat till bankdirektörens kontor. Den gamla skrynkliga damen, bankdirektören och advokaten såg alla tre mycket nöjda ut. 
Efter diverse artighetsfloskler sade den gamla skrynkliga damen till sist:
- Dra ner byxorna!
- Jaså, det är dags nu... svarade bankdirektören.
Bankdirektören knäppte upp knapparna och drog ned gylfen för att sedan dra ned byxor och kalsonger. Ogenerat stod nu bankdirektören där med hela härligheten blottad. 
Den gamla skrynkliga damen studerade nu bankdirektörens kulor på avstånd från alla möjliga håll, häpet iakttagen av advokaten. 
Försiktigt kröp hon närmare för att studerade kulorna in i minsta detalj.
- De ser inte fyrkantiga ut, men för att vara på den säkra sidan så måste jag få känna med handen, sa den gamla skrynkliga damen.
- Go ahead!, svarade bankdirektören självsäkert.
Försiktigt placerade den gamla skrynkliga damen handen runt bankdirektörens kulor. 
I samma stund började advokaten att dunka sitt huvud mot väggen och skrika:
- Åh NEJ, NEJ, NEJ!
Bankdirektören stirrade förvånat på advokaten.
- Vad har det tagit åt honom?, frågade han den gamla skrynkliga damen.
Den gamla skrynkliga damen släppte kulorna och svarade bankdirektören:
- Jag slog vad om en miljon med advokaten att jag före klockan 10.30 skulle ha bankdirektörens kulor i min hand

två marsvin söker husse/matte

Är det någon vänlig själ som vill adoptera två små marsvin? Dom söker nämligen ett nytt hem. Stor bur, 3 kg mat, en säck med kutterspån, och lite smått och gott medföljer. 
Hör av dig om du är intresserad så får du veta mer. 

historia

Det är fredag och en kille kommer in på ett litet norrländskt apotek och gnuggar sina händer frenetiskt framför sig.
- Voj, voj, voj..
Receptarien ser frågande på honom och frågar:
- Vad önskas?
- Voj, voj, voj..
- Är det handkräm du vill köpa?
- Voj, voj, nej satan, det ska komma en buss med fruntimmer hit till helgen. Jag vill ha Viagra!
- Jasså, på så sätt, det är lätt ordnat.
Killen får köpa Viagra och går lycklig därifrån. Men på måndagen kommer han tillbaka. Och denna gången gnuggar han sina händer ännu mera.
- Voj, voj, voj...
- Å, är det ni igen, vill du köpa mera Viagra? frågar den rodnande receptarien.
- Voj, voj. Nej, nu vill jag köpa handkräm, en stor tub. För den satans bussen kom aldrig!

bloggvärde

Fan, vilket skitpåhitt. Det kan ju inte stämma? Har ni varit inne på bloggvarde.se? Sicket skit!
Jämförde just min blogg med Rogers. Problemet med det är att hans är värd betydligt mycket mer än min. Han har inte skrivit ett enda inlägg, har inte haft den länge och har inte gjort ett piss på layouten, ändå är den värd över 23 000 kronor!!!! Hur kan det komma sig? 
Jag har haft min hur länge som helst, ändrar layouter lite titt som tätt och skriver flera gången om dagen. Ändå stiger inte bloggen i värde... Så frågan är: Hur kan hans vara värd mer än min och vad ska man göra för att öka i värde?

Inte för att jag bryr mig hur mycket den är värd, jag skriver ju lika glatt ändå. Men lite konstigt är det ju. Det kan ju inte stämma. Måste ju vara nått slumpmässigt val? Som sedan stannar kvar?! Ta Kenza tex. En av dom mest lästa bloggarna. Hennes var bara värd runt 3 000 spänn. Och här kommer Roger med sina 23 000!!! Fan... Jävla skit.

Dagens youtubare

Denna gång är det Gottfrid Oskarsson som fått denna ära :)


Fan, jävla skit!

Kollar min mail minst 6 gånger om dagen. Fortfarande inget svar. Blir galen snart! Vad har man en mail till om man inte kollar den och svarar dom som vill en något. Något viktigt och livsavgörande dessutom...

Måndag

Hatar måndagar!
Klockan börjar närma sig 16.15 och hemgång. Finns inte så mycket mer att säga om det. Jag ska hem och äta. Köttsoppa tror jag det blir. 

Måste också göra något åt min huvudvärk. Den går över på helgerna, men kommer tillbaka på måndagmornarna och fortsätter sen varenda dag tills fredagkväll. Vad gör man åt det? Vad är problemet?

Återkommer senare ikväll med dagens Youtubare.

Almaz, your lucky thing!

Den här låten lyssnade jag jämt på när jag var liten. :)

Jag är fullkomligt såld...

...för akustisk musik. Jag älskar gitarrer. Älskar dom människor som kan spela dom bra. Älskar riktigt bra musik. Det är många gånger bättre än inspelat crap. Det är äkta. Ärligt. Underbart!
Speciellt framför en brasa i mörkret. Jag ryser nästan. Älskar det.
Det är jag ända in i själen och tillbaka igen. 


Söndag

I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun 
Please don't hold me down
Please don't hold me down

Farsdag idag. Har nyss gjort fyllningen till pappas tårta som jag ska ta med mig ikväll när jag ska gratta han. Om han nu kommer hem snart... 
Idag får jag storfrämmande också! Lilltjoppa min som inte är så liten längre.
Hon är så "lillgammal" när hon pratar så det är svårt att hålla sig för skratt. 
Igår när hon satt och såg på tv hemma hos morfar o mormor, gick jag å bytte kanal (trodde att hon hellre ville se tecknat) så fick hon fnatt. - Men aahhhhh! Eliiiinnnnaa! 
Söt. Så jag bytte tillbaka. Då blev hon nöjd. Så hon satt där med godiset hon fått av morfar som hon vägrade dela med sig av. - DET ÄR MITT!!!!

Hon ringde till mig en dag. Först var det alldeles tyst i telefonen. Sen hörde jag några små gnisslande tänder (hon gör så när hon äter, konstigt nog), och då förstod jag att det var hon. 
Sen sa hon helt appropå: - Du hälsa på mig en annan dag?
Sen är hon tyst ett tag till. Hör hur hon tuggar. Jag frågar vad hon äter. - Elsa äter popcorn. Mamma ligger på soffan och ser tv.
Jag hör mamma fråga om hon får prata med mig lite. Elsa skriker NNNäääääää! Elsa pratar nu. Elina pratar med mig en stund iställe!

Hon är så söt så man vill bara pussa på hon hela dagarna!!!! Älskade sötnos.
Snart kommer hon hit. Hon blir nog glad när hon ser att jag har rosa saft. :)
När man ställer fram den är det ingen annan som får dricka ur den. Det är hennes rosa saft :)


Hehe...

Skogshuggare Karlsson höll som vanligt på att hugga ner träd med sin yxa när en orm plötsligt ringlade sig ned från trädet. Den hugger jag ihjäl tänkte han och riktade ett hugg mot ormen. - Vänta, snälla skona mitt liv, sa ormen. Du får önska Dig vad som helst bara Du inte dödar mig.

- Okej, sa Karlsson. Då vill jag kunna pinka whisky.
- Din önskan är uppfylld sa ormen.

Karlsson trodde inte på ormen, men plockade fram termosmuggen och pinkade den full. Smakade försiktigt och kunde konstatera att det verkligen var whisky och en mycket god sådan.

När han kom hem till frugan tog han fram två glas i köket och pinkade dom fulla.
- Vad gör Du? sa frun, vad håller Du på med?
- Smaka så får Du se. Frun luktade försiktigt och sade: det luktar whisky och det smakar whisky och vad god den är!

Dagen efter pinkade han var sitt glas på kvällen och så fortsatte det på onsdag och torsdag.

På fredagskvällen kom han hem, tog fram ett glas och pinkade det fullt.
- Jamen jag då sa frun, får inte jag något?
- Idag är det fredag lilla gumman, så då får du dricka direkt ur flaskan om du ska ha något


Oooppps!

Det låg ett tuggummi på bordet bredvid min tallrik. Inget konstigt med det. Jag brukar göra så när jag ska äta. Ingen mening att ta ett nytt när man kan tugga på samma resten av dagen. (Ja, jag vet. Krösus Sork, den som spar han har sina tuggummin kvar). Med en väl intränad reflex fortsatte jag tugga på det efter lunchen. På vägen tillbaka till jobbet slog det mig. Tog jag ens något tuggummi imorse? Kommer inte fram till något svar, så frågan är: Vems tuggummi är det jag glatt ovetande går runt och tuggar på!? 

Snabblunch...

Euronudlar. Rostad solroslimpa. Hemmagjord. Glömde saltet så den smakar inget utan en massa smör och skinka. Blä. Sitter och äter och inbillar mig att det är ugnsbakad lax jag äter. Med massor av grönsaker. Och bulgur. Inte äckelnudlar. Ska aldrig köpa det mer. Skit samma att det är billigt. Det smakar ju skit! Blandat med diskmedel...Fy!

Måste gå och handla efter jobbet. Riktig mat! Hallelujah!!!

Fan vilken datanörd jag är

Men jag har då iallafall varit ute en stund ikväll. 
Suck. Nu sätter mina grannar igång igen. Nä, nu orkar jag inte med de här längre. Dom kan väl åtminstone byta låt mellan varven? 
Jag ska köpa mig ett hus ute i skogen, där bara jag kan leva om bäst fan jag vill. Men det kommer att stå mig dyrt. Måste köpa belysning till minst 2 hektar runt hela huset så mörkrädd som jag är.

Jaja. Måste skriva ett litet test. Ärligt snott av Ina, Tack för det!

HUR MYCKET SVENSSON ÄR DU?
[ ] Ditt efternamn slutar på -son. 
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du. 
[ ] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du. 
[ ] I din familj är ni 2 barn. 
[ ] Du bor i villa. 
[x] Du bor i en tätort. 
[x] Dina föräldrar är mellan 35-50 år gamla. 
[ ] Dina föräldrar har gift sig. 
[x] Din mamma är yngre än din pappa. 
[ ] Din pappa heter Lars. 
[x] Din mamma heter Anna. 
[ ] Din familj har en Volvo. 
[ ] Din familj har en silvergrå eller röd bil. 
[x] Du har tillgång till Internet. 
[x] Du har egen mobiltelefon. 
[ ] Du har ett eget rum. (snarare egen lägenhet)
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger. 
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna. 
[x] Du har varit i Grekland. 
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger. 
[ ] Du har varit på husvagnssemester minst 2 gånger. 
[ ] Din familj har en husvagn. 
[x] Ingen av dina föräldrar röker. 
[ ] Din pappa är lite lätt överviktig. 
[ ] Du idrottar flera dagar i veckan. 
[x] Du har husdjur. 
[ ] Du får månadspeng.  
[x] De flesta i din familj är blåögda. 
[ ] Du äter McDonalds.
[x] Du följer Melodifestivalen. 

13/30
Vilket tyder på vad?

Det skulle sitta bra med en bärbar Mac

Det skulle vara förjävla praktiskt. Då kan jag sitta här i min puff och surfa runt (Varför heter det surfa egentligen?). Och Roger kan sitta vid den gamla datorn och spela sitt "sätta på alla brudar och reta upp så många som möjligt" - spel alldeles ifred. Utan att jag ska stå bredvid och hänga läpp och tjata om att få låna datorn i två minuter (vilket lätt kan bli fler). Det är konstigt ändå. Man sitter och gör layouter vid datorn dagarna i ända, ändå sitter man här när man kommer hem. Tekniken är som en drog. Har man väl prövat är man fast. No return back to oldschool.

Ja, och nu har man fallit för grupptrycket. Bilddagboken. Fan. Jag som håller stenhårt på att inte göra som alla andra gör. Men det sprack ju rätt rejält redan från början när jag skaffade en blogg. Vem i Sverige har inte en blogg? Eller i Sverige, det har väl blivit rätt stort i övriga världen. Sverige var nog knappast först? Har vi någonsin varit först med något? Förutom IKEA då!? Men den principen fanns ju redan från början.
Jaja. Lite underligt ändå. Supersnillet som uppfann datorn hade räknat med att vi skulle använda oss av max 20 000 datorer i världen, eller vad det nu var. En minimisumma iallafall. Snacka om att han hade fel.


Tidsbrist gäller inte i Sthlm?

Jag har tänkt på en sak när det gäller bloggen. Det finns ju dom som bloggar flera gånger om dagen och de flesta av dom bor ju i Sthlm. Vi som bor här uppe hinner knappt med en gång om dagen. Ta Blondinbella tex. Hon äger väl, vad är det, 2 företag? Samtidigt som hon pluggar. Och skriver minst 4 inlägg om dagen. Långa dessutom. Frågan är: Hur fan hinner människan med? Står tiden stilla i storstaden? Eller har dom fler timmar på dygnet än vi? Brukar man inte säga att det är här ute i ingenmansland som det är så lugnt att man kan höra tystnaden? Att det är här tiden står stilla? 

Tröööött!

Fan, va trött jag är nu då helt plötsligt. Mitt huvud står helt still. Om nån frågar mig världens uppenbaraste grej, som vad är 1+1 så skulle jag knappt kunna svara. Det är som kola i planeten. Måste nog gå och lägga mig tidigt. Jag märker så tydligt på mig själv när jag har för mycket runt omkring. Jag blir helt tom. Just nu även irriterad. Irriterad på allt som låter. Speciellt fläkten på datorn. Den driver mig till vansinne!

 


är det slut nu?

Jaha, det var det lovet... Man har ju inte ens hunnit känna av att man varit ledig än. Fan, det är lite dålig fördelning! 10 veckors slit, en veckas ledigt.
Imorgon börjar en sju veckors lång praktik. Måste upp tttiiiiiiidiiiigt!!!!!!!!! Börjar 07.45 och innan dess ska jag hinna förbi på skolan och hämta datorn och kopiera lite kvitton så jag får tillbaka mina pengar.

Ja, här sitter man då, ensam och nyduschad. Tända värmeljus i hela lägenheten. Tracy Chapman i stereon. Och vad gör man? Jo sitter vid datorn. Suck. Jaja, här kommer iallafall en låt som jag nöter lite nu och då.



Förresten. Är det bara jag som har kommit in i julstämning? Kommer på mig själv med att slå upp julpyntssidorna i varenda katalog jag ser.

Hemma!

Fyra dagar, 3000 spänn, drygt tio timmar på buss och en massa skvaller senare är man nu hemma igen. Har haft fyra mysiga dagar hos min gamle vän. Tack för det! :)



RSS 2.0