Hemma igen...


Nu är jag hemma från fjällturen igen, som inte riktigt blev som vi hade tänkt. Det var jättefint väder från början och allt var frid och fröjd.


Men sen vid åtta när vi gått in i tältet började det regna och klockan 6 på morgonen regnade det fortfarande.
Redan vid 22 började det läka in vatten i tältet och sovsäcken blev bara blötare. Det var ett jäkla väder där det regnade konstant och blåste som det vore en orkan. Tältpinnarna blåste tom lös.
Jag satt vaken hela natten i min genomblöta sovsäck och bara väntade på att det skulle ljusna. Antingen det eller att bäcken skulle svämma över och dra med oss eller att tältet skulle lossna helt och blåsa iväg med oss i.
När vi gick igenom våra saker på morgonen upptäckte vi att allt var genomblött. I det andra tältet där vi hade våra saker var det stora vattenpölar där kläderna bokstavligt talat flöt omkring.
Så vi bestämde oss för att packa ihop och avbryta. Moa gick och väckte läraren som frågade om vi hade någon som kunde hämta oss vid blåvägen när vi kom ner, vilket vi hade, så han sa att vi skulle gå ner till Viterskalstugan och vänta där så skulle han komma ner.






När vi hällt ut allt vatten ur tälten och packat ner sakerna, gick vi ner till stugan där vi blev bjudna på varm choklad. Men ingen lärare kom, och efter tre timmars väntan så sa dom att vi skulle gå ner från fjället så skulle dom prata med läraren. Så vi tog oss ner från fjället, jag robin och moa. När vi kommit hem till moa så ringde läraren för att höra att allt var okej och att vi kommit fram.
Allt var frid och fröjd. Tills dagen efter då det blev ett jävla liv för att vi stuckit. Resten av lärarna och eleverna blev helt galna och sa att vi minsann skulle ta ett snack på måndag och att vi skulle få göra något mycket värre än alla andra. Men hallå? Vi har fått lära oss att man aldrig ska chansa på fjället och det gjorde vi heller inte. Skulle vi stannat med våran genomblöta packning skulle vi antingen fått lunginflammation eller dött. Garanterat!


En bråkdel av allt vatten vi fått in i tälten. Här låg Moas byxor och flöt omkring

Min genomblöta sovsäck




Kvällsväder kl.18.30

Nattväder kl.00.20

Morgonväder kl.05.46

Trots detta hade vi otroligt kul och jag skulle lätt göra om det. Kanske inte imorgon men...

Kommentarer
Postat av: Jenniiiiie

Schit vilket väder :O :s

2008-08-29 @ 22:58:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0